Obustavljene istrage, povučena poternica, povratak Bogoljuba Karića

Fotografija Bogoljuba Karića

“Ne smete da se mešate, to su evropski standardi”, rekao je Vučić u prisustvu Gerharda Šredera sa kojim je zajedno gostovao na TV PRVA, istovremeno “nasmejavši” i zabrinuvši svojom “uverljivošću” celu Srbiju.


Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal oglasilo se svojim saopštenjem za javnost 26. decembra i saopštilo javnosti da je obustavilo istragu protiv Mlađana Dinkića. Istog tog dana, 26. decembra u 19.33h oglasio se i Bogoljub Karić putem svog Twitter naloga rečima:” Večeras sam osetio neviđenu energiju. Stotine komentara, reči podrške i poruka moje SRPSKE SNAGE! Gledajte Ćirilicu na TV Happy od 21.00h” napisao je Bogoljub Karić i postavio prateći video klip sa sekvencama iz intervjua i snimljenim kadrovima iz Belorusije i Rusije, koji je s njim tamo uradio novinar Milomirom Marić. Kajron na tom postavljenom video klipu i najavi za tu emisiju glasio je: “Povratak Bogoljuba Karića večeras u 21h”.

Već sutradan, 27. decembra u 20.42h Tanjug je emitovao vest pod naslovom ( Obustavljena istraga protiv Karića, u Srbiji- slobodan čovek ). Uz još samo jednu rečenicu: ” Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je istragu protiv Bogoljuba Karića povodom osnivanja “Mobtel-a” i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita Astra banke bez garancija”.

Iste večeri u 22.10h Tanjug javlja novu vest pod naslovom ( Vučić: Nisam srećan zbog Karića i Dinkića, ali nije do mene ). Ostatak Tanjugove vesti glasi;

Premijer Aleksandar Vučić rekao je večeras da “nije srećan” zbog obustavljanja istraga protiv Mlađana Dinkića i Bogoljuba Karića, ali da nije na njemu da se meša u rad pravosudnih organa.

“Nemam pravo da se mešam u to. Nisam srećan zbog odluke tužilaštva”, rekao je Vučić gostujući na Prvoj televiziji.

Podsetio je, takođe, da su reformu pravosuđa “radili neki pre nas”.

“Moramo da imamo mnogo efikasnije tužilaštvo i pravosuđe. To je po mnogome čemu merljivo. Mi po tome zaostajemo za Evropom”, dodao je.

Kako je rekao, tu je Visoki savet pravosuđa, Tužilaštvo je samostalni organ…:

“Ne smete da se mešate, to su evropski standardi”, zaključio je Vučić u prisustvu Gerharda Šredera sa kojim je zajedno gostovao na TV PRVA, istovremeno “nasmejavši” i zabrinuvši svojom “uverljivošću” celu Srbiju, upoznatoj sa činjenicom da su Bogoljubova supruga Milanka Karić i brat Dragomir već pet godina narodni poslanici u Skupštini, i to sa izborne liste Aleksandra Vučića.

Sutradan 28.12. 2016 u 11.32h Tanjug se opet kratko oglasio pod naslovom ( Sud naložio povlačenje poternice za Karićem ). Vest je sadržala još samo jednu rečenicu: “Specijalni sud u Beogradu ukinio je rešenje o pritvoru i naložio je povlačenje poternice koja je pre 11. godina raspisana za Bogoljubom Karićem, pošto je tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo istrage vođene protiv njega”.

Povratak Bogoljuba Karića u Srbiju očekuje se u subotu. Na vreme, da prisustvuje zakazanoj svadbi ćerke Danice koja se udaje 31. decembra.

Komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s