Saša Janković: Vučićev Ombudsman, kandidat DS za Predsednika Srbije

Fotografija Saše Jankovića kandidata za Predsednika Srbije

Danas je na predlog Dragana Šutanovca predsedništvo Demokratske Stranke jednoglasno odlučilo da podrži kandidaturu Saše Jankovića na predstojećim izborima za predsednika Srbije.


Pre današnje odluke predsedništva DS, javnu podršku kandidaturi Saši Jankoviću dao je bivši predsednik DS Bojan Pajtić i lider NOVA Zoran Živković. Na poslednjim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine cela koalicija DS, NOVA, Zajedno za Srbiju-ZZS i Demokratski Savez Hrvata u Vojvodini-DSHV osvojila je samo 6,02% glasova.

Saša Janković je za ombudsmana u drugom mandatu izabran 2012 godine, po dolasku na vlast Srpske Napredne Stranke. Dve godine unazad bio je izložen intenzivnim medijskim napadima mahom tabloida Informer i televizije PINK, što ga je učinilo u široj javnosti politički prepoznatljivim i svojevrsnim opozicionim državnim funkcionerom u odnosu na vlast Aleksandra Vučića. Supruga ombudsmana, Slavica Janković zaposlena je u kabinetu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića na poslovima poverljivog karaktera.

Činjenica je da Sašu Jankovića vlast SNS nije smenila u protekle dve godine, iako je Aleksandar Vučić imao dovoljno političke snage, spoznaja i neophodnih elemenata za njegovo razrešenje u Narodnoj Skupštini sa položaja zaštitnika građana.

Kandidatura za predsednika Srbije Saše Jankovića od starta je građena u javnosti kao inicijativa grupe građana što uz današnju podršku Demokratske Stranke menja karakter njegove kandidature i sam tok predizborne kampanje. Današnja odluka Demokratske Stranke je odlična vest za Aleksandra Vučića sa aspekta realizacije izborne strategije i taktike SNS u vezi sa predstojećim izborima u Srbiji.

Komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s