Vuk Jeremić: kandidat za Predsednika Srbije

Fotografija Vuka Jeremića kandidata za Predsednika Srbije

Na nedavno održanim izborima, planetarnog karaktera, za izbor novog Generalnog Sekretara UN plasirao se na odlično drugo mesto. Može li da se plasira u drugi krug izbora za predsednika Srbije?!

Vuk Jeremić danas je zvanično objavio svoju kandidaturu na predstojećim izborima za Predsednika Srbije. Svoje političke namere objavio je na skupu organizovanom tim povodom u ‘Mikser House’ u Beogradu.

Fotografija skupa povodom objave kandidature Vuka Jeremića za predsednika Srbije u Mikser Hausu

Mikser Haus – skup povodom objave kandidature Vuka Jeremića za predsednika Srbije

  • Želim svoje znanje, iskustvo i međunarodne kontakte da stavim na raspolaganje svom narodu. Kandidujem se jer volim Srbiju” saopštio je Vuk Jeremić
  • Govore nam da budemo strpljivi i da verujemo velikom vođi” rekao je Vuk Jeremić aludirajući na premijera Aleksandra Vučića.
  • Isti ljudi su nas devedesetih godina vodili u ratove, a danas nam traže još da se odreknemo naplate za svoj rad, otimaju vaše penzije i kažu da to tako mora jer smo lenj narod koji mora da menja svest. Ja se sa tim ne slažem” poručio je Jeremić.
  • Treba da nastavimo svoj put ka EU i težimo ka evropskom standardu, mada će članstvo sada neminovno biti usporeno, ne samo za nas, za sve” kaže Jeremić

Za odnose sa Rusijom Vuk Jeremić je rekao da su takođe civilizacijska i istorijska činjenica koju treba negovati, “jer nam daje komparacijsku prednost”.

Nedavno je predsednik Vlade Aleksandar Vučić u intervjuu stranim medijima, označio upravo Vuk Jeremića kao favorita na predsedničkim izborima, istovremeno pokazavši izvesnu lidersku slabost, “nipodaštavajući” Vuka Jeremića pred međunarodnom javnošću na način koji ukazuje da ga doživljava kao ozbiljnog političkog rivala kandidatu Srpske napredne stranke na predstojećim izborima.

Prethodno je svoju kandidaturu na izborima za Predsednika Srbije objavio i Saša Janković. Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić najavili su da će njih dvojica i Srpska napredna stranka saopštiti ime svog kandidata na Sretenje.

Komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s