Spremite olovke, u nedelju ne biramo samo predsednika Srbije

Pet godina se najbrutalnije guše medijske slobode u Srbiji, šta mislite, zašto vam vlast uskraćuje Ustavom Srbije zagarantovano pravo na obaveštenost?

Danas je 27. mart. Biću kratak. Znate šta se dogodilo istog datuma 1941. godine?! Srbija je ustala protiv Adolfa Hitlera. Narod nije pristao da proda vlastitu veru, za Hitlerovu večeru. Umesto ponižavajućeg pakta, Srbija je odabrala časnu borbu. Umesto pristanka na nacistički poredak, narod se opredelio da brani demokratsko uređenje.

Srbija je tada imala mogućnost izbora. Između dubokog mraka i sunčanog dana. Hitler je tada bio velik i moćan poput Golijata, a narod mali poput Davida. Tog 27. marta 1941. godine narod je izabrao pravu stranu, spasio je dušu Srbije.

Danas je 27. mart 2017. godine. Stari datum, novi izazovi. Pred nama su predsednički izbori. Aleksandar Vučić nije Adolf Hitler, ali nije ni srpski demokratski lider u pravom smislu te reči. Vreme je da spremimo olovke, u nedelju ne biramo samo predsednika Srbije. Imate pravo i mogućnost vlastitog izbora, da izaberete stranu za sebe lično i Srbiju. Možete da budete na strani Golijata ili Davida.

Pet godina ova vlast vam uskraćuje zagarantovano pravo Ustavom Srbije, njegovim članom 51. kojim vam se jemči pravo na obaveštenost;

“Svako ima pravo da istinito, potpuno i blagovremeno bude obaveštavan o pitanjima od javnog značaja i sredstva javnog obaveštavanja su dužna da to pravo poštuju. Svako ima pravo na pristup podacima koji su u posedu državnih organa i organizacija kojima su poverena javna ovlašćenja, u skladu sa zakonom”.

Pet godina se najbrutalnije guše medijske slobode u Srbiji, šta mislite, zašto vam vlast uskraćuje Ustavom Srbije zagarantovano pravo na obaveštenost? Zašto vlast stremi potpunoj kontroli nad medijima, posebno nad televizijama i štampom?

  • Da bi vas vlast, medijskim lažima i manipulacijama, obmanjivala i varala. Da bi vas prevarili i sludeli, da ne znate da prepoznate, ko je uistinu danas Golijat, a ko je zaista David. Da izaberete pogrešnu stranu. Stranu koju nisu hteli ni naši preci da izabru 27. marta 1941. godine. Stranu društvenog, državnog i nacionalnog mraka.

Spremimo olovke, na izborima u nedelju ne bira se samo novi predsednik Srbije, već i strana. Noć ili dan. Karakter vlasti. Politika. Poredak i državno uređenje. Budućnost. Pravo na obaveštenost ili laži, manipulacije i obmane građana.

Srbiji su potrebne korenite promene, olovkom.

U nedelju, videćete na glasačkom listiću redni broj šest. To vam je Golijatova strana.

Izaberimo Davidovu stranu.

Komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s