Do kada će vlast urušavati vojsku, policiju i službe bezbednosti?

Spremite olovke, u nedelju ne biramo samo predsednika Srbije. Predsednik Republike Srbije je ujedno i vrhovni komandant Vojske Srbije. U skladu sa zakonom, komanduje Vojskom i postavlja, unapređuje i razrešava oficire Vojske Srbije.

Predsednik Republike Srbije je ujedno i predsedavajući Saveta za nacionalnu bezbednost. Svojim rešenjem predsednik Srbije imenuje i razrešava sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, koji je istovremeno šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti sa ovlašćenjima da: a) utvrđuje zadatke koji se izvršavaju operativnim usklađivanjem delatnosti službi bezbednosti i službi bezbednosti i drugih državnih organa i s tim u vezi koordinira njihove aktivnosti b) utvrđuje način operativnog usklađivanja u pojedinim slučajevima.

Pre pet godina, te 2012. godine, dolaskom na vlast Tomislava Nikolića i Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić postao je prvi potpredsednik Vlade Srbije, istovremeno i ministar odbrane, a Tomislav Nikolić ga je imenovao i za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, šefa Biroa za koodinaciju rada službi bezbednosti.

Ustupajući Aleksandru Vučiću položaj predsednika vladajuće SNS i imenujući ga za Sekretara za nacionalnu bezbednost, Tomislav Nikolić je pre pet godina koncentrisao i dao svu političku i obaveštajno-bezbednosnu moć u ruke Aleksandru Vučiću.

Šta su građani Srbije u proteklih pet godina dobili od Aleksandra Vučića na polju javne bezbednosti, svoje lične i imovinske sigurnosti, a šta je Srbija dobila na polju nacionalne bezbednosti, ličnim rukovođenjem kompletnim bezbedednosnim aparatom od strane Aleksandra Vučića u proteklih pet godina?!

Dobili smo Nebojšu Stefanovića za ministra unutrašnjih poslova. Dobili smo četiri ministra odbrane za pet godina ( Aleksandar Vučić, Nebojša Rodić, Bratislav Gašić) aktuelni ministar je Zoran Đorđević. Da li je uopšte potreban komentar ili je u Srbiji već svima sve jasno? Da nije tragično bilo bi komično.

Koga je Aleksandar Vučić imenovao za direktora policije MUP-a Srbije? Vladimira Rebića, čoveka iz saobraćajne policije, osobu bez neophodnog znanja i iskustva u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala koji izjeda sve pore društva u Srbiji. Dakle, saobraćajac je postavljen na čelo policije. Iako je Srbiji potreban direktor policije profila iz redova UKP – Uprave kriminalističke policije, koji bi svojim znanjem, iskustvom, integritetom, kredibilitetom i profesionalizmom, mogao da se adekvatno nosi sa izazovima i pretnjama, sa kojima se suočavamo kao građani, društvo i država.

Koga je Aleksandar Vučić imenovao za direktora BIA – Bezbednosno informativne agencije?Aleksandra Đorđevića! Neafirmisanog advokata. Bez ikakvog prethodnog bezbednosnog iskustva, znanja, i neophodnog autoriteta i kredibiliteta koji je neophodan da bi se rukovodilo na ozbiljan način BIA-om. Dakle, totalnom amateru je poverio u ruke da se stara o nacionalnoj bezbednosti Srbije, sigurnosti svih građana zemlje.

Koga je Aleksandar Vučić imenovao za direktora VBA – Vojnobezbednosne agencije? Petra Cvetkovića. Čoveka koji nikada pre tog imenovanja nije radio u VBA. To što se desilo, prvi put se desilo u istoriji vojne službe bezbednosti, da se na njeno čelo postavi neko ko nije bio njen pripadnik. Čovek amater, bez prethodnog rada, neophodnog znanja i iskustva na obaveštajno-bezbednosnim poslovima.

Dakle, saobraćajac je doveden na čelo policije, a na čelo BIA i VBA postavljeni su amateri, u profesionalnom smislu. Ličnosti bez neophodnog autoriteta, kredibiliteta i integriteta da se ozbiljno, stručno i profesionalno rukovodi tim složenim i kompleksnim institucijama bezbednosnog sistema.

Aleksandar Vučić je osramotio i ponizio sve pripadnike policije, vojske i službe bezbednosti, postavljajući im za šefove, svoje lične i partijske marionete, a u profesionalnom smislu ličnosti koje u normalnoj situaciji, i normalnoj zemlji, nigde i nikada ne bi mogle da se nađu na položajima na koje ih je on postavio.

Do kada će vlast urušavati Vojsku Srbije, policiju i službe bezbednosti?

Ugrožavajući ličnu i imovinsku sigurnost građana i nacionalnu bezbednost Srbije.

To zavisi od građana Srbije.

Spremite olovke, u nedelju ne biramo samo predsednika Srbije.

Komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s