Program predsednika Vlade Republike Srbije Ane Brnabić

Trideset dana je pristojan period tolerancije prema novoj Vladi, sa starim sastavom, novom predsednicom i njenim programom. 

Po okončanju predsedničkih izbora u Srbiji održanih 2. aprila 2017, preko protesta i demonstracija, do stupanja na dužnost predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, taj izborni proces suštinski je okončan izborom nove Vlade u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, imajući u vidu da je ostavkom premijera Aleksandra Vučića, zakonski prestao i mandat dotadašnjem sastavu Vlade Srbije.

Ana Brnabić izabrana je za predsednika Vlade Republike Srbije 29. juna 2017 godine glasovima skupštinske većine od 157 narodnih poslanika, od 250 koliko ih je u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Svoj ekspoze Ana Brnabić je predstavila poslanicima i javnosti, započevši ga sa poglavljem POVEZIVANJE SRBIJE SA EVROPOM I SVETOM.

Prvi pasus u programu predsednika Vlade Ane Brnabić odnosi se na nastavak puta Srbije ka Evropskoj uniji;

“ Glavni strateški cilj Srbije je pristupanje Evropskoj uniji. Proces pristupanja EU nije sam sebi cilj, već predstavlja najbolji mogući okvir za sveukupne reforme, modernizaciju i razvoj Srbije i u tom smislu već smo uspešno prešli dug put. U narednim godinama, Srbija će nastaviti da radi još ubrzanije i posvećenije na ispunjavanju pravnih i institucionalnih uslova za pristupanje Evropskoj uniji. Evropska unija je nastala kao mirovni projekat, a danas predstavlja uzor demokratije i dokaz da je svetlija budućnost moguća za sve nacije koje teže poboljšanju života svojih građana i dobrosusedstvu. Srbija je bila i jeste deo evropske porodice naroda čije su uporište zajedničke vrednosti i civilizacijska dostignuća ”.

Program Vlade Republike Srbije, predsednika Vlade Ane Brnabić u celosti možete pročitati u PDF formatu OVDE.

IMG_6311

Personalni sastav vlade Ane Brnabić je gotovo istovetni u odnosu na sastav Vlade premijera Aleksandra Vučića.

 

Komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s