Fotografija Tihomira Trišića političkog novinara

Tribun

“TRIBUN” je udruženje građana, čiji je osnivač i predsednik Tihomir Trišić. Ova nevladina organizacija posvećena je ostvarenju ciljeva u oblasti zaštite i unapređenja ljudskih prava u skladu sa opšteprihvaćenim civilizacijskim standardima, međunarodnim konvencijama i domaćim pravom, uspostavljanja i razvijanja pravne države i vladavine prava, političkog pluralizma i demokratskog uređenja.

Ciljeve u opštem javnom interesu, udruženje građana “TRIBUN” realizuje putem programa i projekata, primenom multidisciplinarnih znanja, mera, radnji i aktivnosti.

SERVIS PROGRAM

Ovaj servis funkcioniše na bazi članstva u programu i za cilj ima osnaživanje i afirmisanje vrednosti karakterističnih za demokratsko uređenje; promovisanje vladavine zakona, poštovanje građanskih prava i medijskih sloboda, osnaživanje tržišne privrede i političkog pluralizma u Republici Srbiji.

Servis radi na principu članstva u ovom programu, a članstvo je dobrovoljno. Servis uključuje “TRIBUN” podršku u vidu; konsultacija, saveta i edukacija namenjenih članovima ovog programa, o temama koje ovaj servis omogućuje u svim svojim kategorijama.

Servis se sastoji od četri kategorije:

 • Citizens Service
 • Media Service
 • Economics Service
 • Politics Service

CITIZENS SERVICE – namenjen je prvenstveno fizičkim licima, građanima Srbije. Podrška u vidu konsultacija, saveta i edukacija odnosi se na sledeće teme iz ove kategorije;

 1. Zloupotreba institucija – situaciona kriza
 2. Ostvarivanje radnih i građanskih prava
 3. Zaštita ekonomskih prava i sloboda

MEDIA SERVICE – namenjen je prvenstveno medijskoj industriji, ali i svima drugima zainteresovanim za rad medijske industrije u Srbiji. Konsultacije, saveti i edukacije odnose se na sledeće teme iz ove kategorije;

 1. Novinarska istraživanja – studija slučaja
 2. Analize pozadina – medijskog izveštavanja
 3. Prognoze
 4. Produkcija medijskog sadržaja
 5. Medijske krize

ECONOMICS SERVICE – namenjen je prvenstveno preduzetnicima, malim, srednjim i velikim preduzećima, ali i svima drugima zainteresovanim za funkcionisanje ekonomije u Srbiji. Konsultacije, saveti i edukacije odnose se na sledeće teme iz ove kategorije;

 1. Regulatorni reporting – studija slučaja
 2. Istraživanje tržišta
 3. Ocena rizika zaštite podataka i poslovanja
 4. “Intelligence” podrška korporativnom planiranju
 5. Taktička “intelligence” podrška poslovnim operacijama
 6. Bezbednosna podrška kriznom menadžmentu
 7. Due diligence

POLITICS SERVICE – namenjen je prvenstveno političkim subjektima, domaćim i stranim, vladinim institucijama, nevladinom sektoru i multilateralnim organizacijama i drugim subjektima zainteresovanim za funkcionisanje političkog sistema u Srbiji. Konsultacije, saveti i edukacije odnose se na sledeće teme iz ove kategorije;

 1. Izrada planova javnih politika
 2. Analiza delovanja i političke pozadine
 3. Komunikacijske strategije i taktike – politika & političara
 4. Stratetegija, taktika, operatika, organizacije – izborne kampanje

ČLANARINA

Članarina se odnosi na pojedinačno izabranu kategoriju Servis programa. Sloboda je ličnog izbora, da li neko ima želju i potrebu za članstvom u jednoj ili više kategorija ovog servis programa.

 • Iznos članarine odnosi se na jednogodišnje korišćenje izabrane kategorije servisa.
 • Članarina se plaća jednokratno, prilikom stupanja u program i zavisi od kategorije servisa kojoj se pristupa.
 • Članarina za CITIZENS SERVICE  se ne plaća, podrška građanima je BESPLATNA. Članarina za MEDIA SERVICE iznosi 48000 RSD, za kategoriju ECONOMICS SERVICE iznosi 74000 RSD, a za POLITICS SERVICE iznosi 120000 RSD.

NAPOMENA

Zainteresovanima za članstvo u ovom Servis programu ili za dodatne informacije o radu ovog servisa na raspolaganju je KONTAKT stranica.